Logo Studio Keramiek
video

Cursus: 26 en 27 juli 2021 : Draaien en slibdecoratie met KleurKeramiek


Voor deze workshop heb ik Inge van Kleur Keramiek uitgenodigd. Zelf volg ik haar al jaren op instagram en ben ik grote fan van haar kleurrijke gebruiksgoed.

De eerste dag staat in het teken van draaien. Maak wat je graag wilt draaien en wat geschikt is als ondergrond voor een mooie decoratie. Denk daarbij aan kommen, cylinders, schalen of bijvoorbeeld 6 gelijke mokken. Inge staat klaar om je te helpen bij het draaien van de verschillende vormen. Ook zal zij vast wat uitleggen en voorbeelden laten zien van de verschillende slib decoratie technieken, denk daarbij aan voornamelijk sgraffito en uitsparings techniek.

Op dag twee, als het werk leerhard is, ga je afdraaien en de technieken zelf toepassen op je werk. Hiervoor zullen een tiental verschillende kleuren aanwezig zijn. Ook zal je leren hoe je eenvoudig zelf je engobe kleuren aanmaakt in verschillende tinten .

 

We hopen op een positief verloop van het Covid-19 gebeuren maar indien deze workshop omwille van coronamaatregelen niet zou kunnen doorgaan wordt u ten laatste 2 weken vooraf  verwittigd. Indien mogelijk wordt de workshop verplaatst naar een andere datum. Indien U daardoor niet meer kan deelnemen kan U kosteloos annuleren. 


26 juli, 2021 10:00 - 16:00
27 juli, 2021 10:00 - 16:00


Je hebt de basis van het draaien onder de knie, je kan centreren (meestal) en kleine objecten zelfstandig draaien en afdraaien.

 


* 1 pak draaiklei per persoon (10 kg). Extra klei kan ter plaatse aangekocht worden.

* engobes

* koffie, thee en water steeds ter beschikking in het atelier

* lunch inbegrepen


* notitieschriftje

* je eigen draai- en afdraaimateriaal (kan ook aangekocht worden ter plaatse )

* een emmer van minstens 3 liter met deksel

* plastiek zakken

* schort en slechte handdoeken

* eventueel : zachte hakékwast, sgraffitto tools

De workshop kost 230 €


Franselei 52

2570 Duffel

Inschrijving


Ik wil in de toekomst graag op de hoogte blijven van workshops en activiteiten van Studio Keramiek